Què se n’ha fet dels “menors”

0 Posted by - 12/01/2014 - cultura, reflexions

Microsoft Word - Listat menys 40.docxFa una mica més d’un any vaig escriure un post que ha portat molta cua, al món virtual i al real. Intentava posar el focus sobre una altra generació de gestors culturals, més jove que aquella que pensava que estava ocupant els llocs de comandament del país.

Arran d’aquest post van passar moltes coses. Alguna gent es va molestar perquè pensava que, al contrari del que volia aconseguir, estava lloant la joventut contra l’experiència. Alguna gent com Núvol se’n van fer ressò. Des del Punt Avui els van cridar per opinar sobre cultura. Vam fer unes trobades perquè es coneguessin i posessin en comú idees i projectes (i en vaig fer els posts corresponents).

Un any després, 8 dels 15 tenen llocs de feina de major responsabilitat. Jordi Sellas ara és Director General de Cooperació i Empreses Culturals. Valentí Oviedo és Gerent de L’Auditori. Cristina Riera és Gerent de La Caldera. Nélida Falcó és directora de l’Àrea de les Arts Escèniques de l’ICEC. Pep Salazar és Production Manager a la Mobile World Capital.

Alguns han solidificat el projecte que estaven creant, com Ferran López que ara es dedica a l’analítica, estudi de públics i màrqueting relacional des de TekneCultura. O Jordi Puy, que a més de la seva pròpia consultoria ha creat Sound Diplomacy per treballar projectes internacionalsd e música.

D’altres han començat a treballat junts, com l’Andreu Garrido que fa de director de comptes a A Portada, amb la Cristina Salvador.

Tot això en només un any.

Aquesta nova fornada de gestors culturals no és el futur, no és una promesa. Per sort per tots, són la gent que està al capdavant de la cultura del país en aquests moments. Ja són ells qui estan creant les noves polítiques i les realitats culturals amb unes altres mirades.

També uns quants d’ells han complet els 40 anys… Serà el moment de buscar la següent generació?

 

No comments

Leave a reply